logo

Rødstrømpebevægelsen: Rødstrømper i andre lande

Rødstrømper i andre lande

undefined

Her finder du links til websider om 1970’ernes kvindebevægelser i USA, England, Norge og Sverige. En del af siderne giver, ud over artikler om bevægelserne, også adgang til digitaliseret kildemateriale som fx pamfletter, artikler og bøger. Derudover er der henvisninger til trykte kildesamlinger, som kan bestilles via bibliotek.dk

Den amerikanske kvindebevægelse

Digitalt materiale


Digitaliserede pamfletter, artikler og bøger fra bevægelsen. Kræver login, som er gratis for alle.


Digitaliserede magasiner og nyhedsbreve fra bevægelsen fx. Off our backs og New York radical feminists newsletter

Trykte kildesamlinger

Den engelske kvindebevægelse

Digitalt materiale


British Librarys projekt Sisterhood and after tilbyder temaartikler og interviews med fremtrædende kvinder, der var aktive i den engelske kvindebevægelse. Desuden fri adgang til Spare Rib, som var kvindebevægelsens toneangivende tidsskrift fra 1972-93. Der er pt. ikke adgang til ressourcerne grundet hackerangreb på British Library.


Det hollandske videnscenter Atria er hjemsted for et europæisk digitaliseringsprojekt om kvindebevægelser i EU-landene. Hvert land har udvalgt en række kernetekster fra 1970'ernes kvindebevægelser.Det engelske udvalg består både af artikler og bøger. 

Den norske kvindebevægelse

Digitalt materiale


Det norske videnscenter om kønsforskning tilbyder på sitet om norsk kvindehistorie temaartikler om kvindebevægelsen og interviews med kvinder som deltog.

Den svenske kvindebevægelse

Digitalt materiale

De kvinnohistoriska Samlingarna tilbyder artikler om kvindebevægelsen i temaet Kärlek, makt och systerskap.


Det hollandske videnscenter Atria er hjemsted for et europæisk digitaliseringsprojekt om kvindebevægelser i EU-landene. Hvert land har udvalgt en række kernetekster fra 1970'ernes kvindebevægelser. Det svenske udvalg består både af artikler og bøger.