logo

Rødstrømpebevægelsen: Forskning

Forskning om Rødstrømpebevægelsen

Her finder du forskning om Rødstrømpebevægelsen, links til fremstillinger af bevægelsens historie og til arkivalier og avisomtaler. Du finder også noget af den første kvindeforskning skrevet og publiceret af kvindelige studerende på universitetet i 1970'erne.
Alle bøger, specialer og artikler kan bestilles via bibliotek.dk. Enkelte er tilgængelige online.

Bøger

Artikler

Bevægelsens historie med links til digitale ressourcer

Rødstrømpebevægelsen: En historisk gennemgang af bevægelsen med adgang til over 150 kilder fra perioden. Publiceret af KVINFO.

Rødstrømperne og den nye kvindebevægelse, ca. 1970-1985: Artikel og links til kildemateriale inkl. lydfiler med aktive rødstrømper. Publiceret af danmarkshistorien.dk

Medieomtalen

Rødstrømperne fik meget omtale i medierne. De fleste biblioteker giver adgang til udvalgte aviser, hvis man er oprettet som bruger og befinder sig fysisk på biblioteket. Klik på dette link i Mediestream, hvor der er søgt på rødstrømpe* i perioden 1.1.1970-31.12.1979. Men prøv også at søge på fx kvindehus* eller kvindefestival* eller femølejr*.

I arkiverne

I Rigsarkivet findes forskelligt arkivmateriale fra Rødstrømpebevægelsen, som kan bestilles til gennemsyn på læsesal. 

I arkiv.dk, som rummer materialer fra lokalarkiverne findes der forskelligt arkivmateriale fra kvindegrupperne rundt om i Danmark. 

Den første kvindeforskning