Feminas side om køn og identitet indeholder artikler og interviews om sex, køn og identitet. Alt fra de kønnede aspekter af flygtningekrisen til misinformation om prævention tages under behandling. Du kan også følge Femina på instragram.
Friktion - magasin for køn, krop og kultur
Friktion var et dansk feministisk onlinemagasin, som blev udgivet fra 2014 til 2020. Det blev stiftet af blandt andre Emma Holten og Nazila Kivi. Ideen bag var at bygge bro mellem kønsforskningen indenfor universitetets mure og verdenen udenfor. Magasinet udkommer ikke længere, men de gamle numre kan stadigvæk læses online.
Peculiar.dk var en blog om affektteori lavet af et forskerkollektiv bestående af Lene Myong, Mons Bissenbakker, Mathias Danbolt, Tobias Raun og Michael Nebeling Petersen. Her får man antiracistiske, queerteoretiske og feministiske perspektiver på kultur og medier. Bloggen var aktiv fra 2014 til 2021 og kan stadig læses online.
Den britiske avis The Guardian samler alle deres artikler, som handler om feminisme på denne side. Der er alt fra analyser af populærkultur og anmeldelser til feministiske interviews - med et britisk take.
Ms. Magazine
Amerikansk feministisk magasin, som blev skabt i 1971 af blandt andre Gloria Steinem og som stadig udkommer i dag. Her kan du bl.a. følge med i abortpolitikken i USA, læse artikler om overgangsalderen og lytte til podcasts.
Skabt og skrevet af Minna Salami i 2010. Med et fokus på afrikansk feminisme, intersektionalitet og diaspora skriver Salami om forskellige retninger indenfor afrikansk feminisme, sort feminisme og klimakrisen.
The F word
The F word blev skabt i 2001 som et sted, hvor feminister kunne diskutere, tænke og skrive. Det blev drevet af frivillige og kørte i 21 år. Magasinet kan stadig læses online.
Vores favoritter
DR’s podcastserie handler om 1970'ernes kvindefrigørelse, og hvordan det er gået siden hen. Hvad blev der for alvor rykket ved? Og hvor står kampen i dag?
Internetkultur og feminisme. Netværket Cybernauterne producerer podcasts om manosfæren, Andrew Tate, Tradwives og mange andre internetfænomener med et feministisk take.
Vores favoritter
Interviews med akademikere om deres nye udgivelser. En god måde at følge med i, hvad der rører sig inden for kønsstudier internationalt.
Dyking out
En podcast med de to komikere Carolyn Bergier og Melody Kamali om queer og lesbiske liv, nyheder og popkultur. Hver uge har de en ny gæst i studiet.
BBC 4 woman's hour
Nyheder om og med kvinder i fokus fra hele verden.
Kimberlé Crenshaw er vært på en podcast, der tager intersektionalitet seriøst i interviews og samtaler med forskellige mennesker.
Interviews med feministiske tænkere om forskellige emner. Signs, som er et tidsskrift om feministisk teori, har også to andre podcasts: Short Takes, hvor de taler om bøger, og Feminist Frictions, hvor det er kontroverser indenfor feminismen, der tages op til debat.
Kønsforskning
en guide af Det Kgl. Biblioteks Kønsforskningsteam
Kontakt os her: koensforskning@kb.dk