KB logo

Etnologi: Forside

Etnologi

Etnologi KUB SC

Velkommen til fagsiden i etnologi

Europæisk etnologi er studiet af, hvordan mennesker i sine måder at leve på, påvirker og genspejler Europas generelle kulturhistorie. Hvordan forstår vi vores egen og andres måde at leve på? Hvordan forklarer vi kulturelle forskelle i levevis og opfattelse? Dette er blot nogle af de spørgsmål, som etnologer forsøger af besvare.

Faget indkluderer studiet af danske førindustrielle traditioner og livsformer, men beskæftiger sig primært med kulturprocesser og kulturmøder i den moderne verden. Faget ligger derfor i det daglige arbejde nærmere ved samfundsvidenskabelige fag som antropologi og sociologi, end ved de traditionelt historisk-arkæologiske fag.

En sidegren af faget er Museologi, som udforsker hvorledes man visuelt formidler forskningsresulteter til offentligheden.

[HUMlab]

Hvis du er interesseret i de muligheder som en computer kan tilføre humaniora kunne du kigge forbi [HUMlab]. [HUMlab] er et mødested for studerende og ansatte med interesse i digital humaniora. I [HUMlab] er der 6 kraftfulde computere og spændende hard- og software.

HUMlab Lars Kjær

Kontakt

Lars Kjær Det Kgl. Bibliotek Københavnhavns Universitets Bibliotek HUMlab

Lars Kjær, Informationspecialist

Mail: lakj@kb.dk

Telefon: 91324613

Birthe Miller historie Københavns universitetsbibliotek

Birthe Miller, Informationspecialist

Mail: bimi@kb.dk

Telefon: 91324116

Saxo bibliotek

Saxo Biblioteket Thumbnail

ToRS bibliotek

KUB Søndre Campus

Foreslå en bog