Skip to main content

IT-Biblioteket: Ofte stillede spørgsmål

FAQ

Vejledning i brug af biblioteket 

FAQ for IT-Biblioteket :
IT-Biblioteket er et betjeningssted under Det Kongelige Bibliotek. Medarbejderne har faste vagter på IT-Biblioteket, men har ellers deres daglige gang på Det Kongelige Biblioteks andre betjeningssteder – først og fremmest Københavns Universitetsbibliotek, Sdr. Campus. Traditionelt har Det Kongelige Bibliotek fungeret som universitetsbibliotek for Københavns Universitet. Samarbejdet med IT-Universitet blev først etableret i slutningen af 2007, og på en række områder adskiller IT-Biblioteket sig fra Det Kongelige Biblioteks andre betjeningssteder.

Oprettelse som låner:
For at kunne låne bøger på IT-Biblioteket skal du oprettes som låner på Det Kongelige Bibliotek. Dette gøres online. Når du har meldt dig ind, kan du bestille bøger fra Det Kongelige Biblioteks katalog. Før du kan låne bøgerne med hjem, skal du imidlertid aktiveres som låner. Dette sker ved henvendelse til personalet på IT-biblioteket eller på et af Det Kongelige Biblioteks andre betjeningssteder. Dit sygesikringsbevis fungerer som lånerkort – husk at medbringe kortet hver gang, du skal låne bøger. 

Bestilling og afhentning af materiale på IT-Biblioteket:
Du kan vælge at hente og aflevere dine bøger på IT-Biblioteket, i bibliotekskatalogen kaldes dette afhentningssted: "ITB, Rued Langgaards Vej 7". Du modtager en email, når materialet ligger klar til afhentning. 

Elektroniske ressourcer:
Som ITU-studerende har du ikke fjernadgang til Det Kongelige Biblioteks elektroniske databaser og tidsskrifter; heller ikke fra publikumspc’erne på IT-Biblioteket, der alle er koblet på ITU’s netværk. Men som låner på Det Kongelige Bibliotek har du walk-in access til alle bibliotekets ressourcer på bibliotekets andre betjeningssteder, se liste over Det Kongelige Biblioteks biblioteker her. Har du brug for at søge i KB’s elektroniske tidsskrifter og databaser kræver det altså blot et besøg på et af KB’s andre betjeningssteder som f.eks. Det Humanistiske Fakultetsbibliotek, Njalsgade 112 (ca 300m fra ITU). Hvis du har fundet titler på enkelte artikler, som du ikke selv har adgang til gennem ITU, så kan bibliotekets personale printe dem for dig. 

Elektroniske ressourcer for ITU: 
Som ITU-studerende har du adgang til at søge i en lang række videnskabelige forlag og databaser, eks. ACM, IEEE og Springer. Artikler i fuldtekst kan downloades til egen computer. E-ressourcer stillet til rådighed af ITU tilgås via ITU student med personligt login, og søges via ITU's egen søgegrænseflade searchIT.

Brætspil:
IT-Biblioteket har en lang række klassiske samt nyere brætspil på biblioteket, som du som ITU-studerende har mulighed for at hjemlåne. Hvert spil kan lånes for en uge ad gangen. Se listen over brætspil i REX her.

Udlånssamling:
IT-Biblioteket har en stadig voksende udlånssamling på godt 5000 bøger. Samlingen er opstillet efter numerus currens, hvor bøgerne opstilles fortløbende efter accessionsdato. Det er kun de seneste 5 år som står fremme, resten kan bestilles, og derefter hentes på biblioteket til hjemlån.Titler og opstillingssignaturer på de enkelte bøger søges via Det Kgl Biblioteks katalog. Når du søger i katalogen kan du vælge kun at søge i IT-Bibliotekets samling eller samtidig at søge i resten af Det Kongelige Biblioteks samling. Alle bøger til hjemlån i KB’s samling kan reserveres og bestilles til afhentning på IT-Biblioteket, men du skal dog være opmærksom på, at der kan gå op til to hverdage, før bogen kan afhentes. Du vil modtage en e-mail, når bogen er klar til afhentning.  

Bøger fra andre biblioteker:
Ved hjælp af bibliotek.dk kan du søge og bestille bøger fra alle landets biblioteker til afhentning på IT-Biblioteket. Du modtager en mail fra os, når bogen er klar til afhentning. Bøger fra andre biblioteker ligger ikke på selvafhentningshylderne, så spørg efter bogen hos personalet.

Lånetid:
Hvis en bog ikke er reserveret til andre på udlånsdagen, kan bøger lånes en måned ad gangen og fornys i op til seks måneder. Hvis bogen er reserveret til andre lånere på udlånsdagen, skal bogen afleveres efter 14 dage. Semesterhyldebøger er 1-dagslån.

Bøger på semesterhylden:
Semesterhyldebøgerne er til 1-dagslån, dvs. de skal afleveres samme dag inden for bibliotekets åbningstid.

Foresalg til nye bøger på biblioteket:
Hvis der er titler du mangler i Det Kongelige Biblioteks samling, vil vi meget gerne høre fra dig. Vi vil altid gerne have bogforslag og andre ønsker til biblioteket. Du kan sende dine forslag til: IT-biblioteket@kb.dk

 

Subject Guide

Sara Pors Jepsen's picture
Sara Pors Jepsen
Contact:
+45 91324674

Academic Information SeekingBliv introduceret til de grundlæggende elementer i akademisk informationssøgning. Bliv guidet igennem relevante søgestrategier og teknikker. Evaluer dine resultater, dokumenter processen og citer kilder korrekt i din opgave.

Meld dig til online-kurset ”Academic Information Seeking", som nu er tilgængelig on demand på Cousera