Omfatter Grove Art online, The Oxford Companion to Western Art, Encyclopedia of Aesthetics and The Consice Oxford Dictionary of Terms. Der kan søges samlet og i baserne hver for sig.
Under Subject Reference kan du klikke på Art & Architecture og afgrænse til online opslagsværker og håndbøger fra Oxford University Press (kunst og arkitektur). Mulighed for at søge i de enkelte værker, fx Dictionary of Architecture and Landscape Architecture og Concise Oxford Dictionary of Art Terms, eller samsøge i alle basens værker (ca. 500 opslagsværker inden for alle emner). Giver adgang til nyeste udgave af Encyclopedia of Aesthetics (2. udg. 2014).
Omfatter Kunstindeks Danmark, som er et register over kunstværker og kunstnere i danske statslige og statsanerkendte museers samlinger. Oplysningerne er suppleret med informationer fra den digitale udgave af Weilbach Dansk Kunstnerleksikon (4. udg.).
Opslagsværk til identifikation af danske kunstner- og arkitektsignaturer. Her kan du finde cirka 15.000 signaturer, der er registreret under den kunstner eller arkitekt, der benyttede den, dateret og gengivet i billeder. Basen dækker cirka 9.000 danske kunstnere og arkitekter. Indsamlingen til basen stoppede i 2009.
Et af Danmarks mest omfattende sites for forskningsformidling. Indeholder bl.a. Den Store Danske. Kernen er det trykte leksikon Den Store Danske Encyklopædi; Symbolleksikon (e-udgave af Finn Stefánsson: Symbolleksikon (2009); Nordisk Mytologi (E-udgave af Finn Stefánsson: Nordisk Mytologi. - 2. udg. 2009).
Dækker alle områder inden for studiet af middelalderen: kunst, arkæologi, filosofi, litteratur, historie, teologi fra ca. 300-1500 i Europa, Mellemøsten og Nordafrika.
Oplyser om centrale begreber og metoder inden for bl.a. medieteori, mediehistorie, diskursteori, digitale og sociale medier, journalistisk, lingvistik, visuel teori m.m.
Portal udarbejdet i samarbejde mellem ca. 50 kunstbiblioteker inden for WorldCat, et internationalt bibliotekskatalog. Basen er en fri internetressource, og der samsøges i alle kunstbibliotekernes kataloger. Det er ikke muligt at bestille materiale direkte fra basen, men det kan bestilles via KB's hjemmeside under "Fandt du ikke det du søgte".
Fire databaser der dækker fagområdet bredt: International Bibliography of Art (IBA), ARTbibliographies Modern (ABM), Design & Applied Arts Index (DAAI) og Arts & Humanities Database.
Bibliografisk database til studiet af moderne kunst og samtidskunst. Dækker maleri, digital kunst, kunsthåndværk, design og fotografi fra 1974 til i dag.
International database inden for design og kunsthåndværk. Indekserer tidsskriftsartikler, udstillingsanmeldelser og nyheder inden for området fra 1973 til i dag.
Online adgang til Det Kgl. Biblioteks digitale samlinger af aviser, radio og tv samt reklamefilm. Materiale over 100 år gammelt er frit tilgængeligt. Materiale under 100 år gammelt er der adgang til fra særlige computere.
Kulturmonitor er et digitalt nyhedsmedie, som hver dag leverer nyheder, debatindlæg og analyser om områderne film, scene, kunst, musik, litteratur og kulturpolitik.
Indeholder bl.a. arkitekturtegninger, arkitekturfotografier, arkitekturmodeller, skitsebøger, fotografier af dansk billedkunst, kunstnersignaturer, modeltegninger m.m.
Indeholder over 9000 billeder fra mere end 900 bygninger af flere end 500 forskellige danske arkitekter og tegnestuer. Basen er hosted af Det Kongelige Akademi – Bibliotek.
Adgang til millioner af kulturarvsgenstande fra ca. 2000 institutioner i hele Europa, bl.a. kunstværker, bøger, musik og videoer om kunst, aviser, mode m.m.
Rune Rosenborg Rasmussen