KB logo

Samf - fagsider: Referencehåndtering

Har du styr på kilderne?

Endnote - Mendeley - Zotero

Hold styr på dine referencer

Når du skal skrive større opgaver kan det være svært at holde orden i, hvilke materialer du har brugt og skal referere som løbende citationer, referencer og endeligt medtage i din literaturliste. Et referencehåndteringsværktøj hjælper dig med at holde styr på dine referencer - både løbende og når du skal skrive opgaven.

Med et referencehåndteringsværktøj kan du blandt andet organisere referencerne til din indsamlede litteratur, indsætte referencerne i en opgave, mens du skriver på den, genererer en litteraturliste efter en formel standard, samt lave back up af referencerne og dele dem med andre. De største fordele ved at bruge et referencehåndteringsværktøj er, at du sparer tid, at du sikrer dig at din opgave overholder de formelle krav til henvisninger og litteraturlister (dvs. at du benytter korrekt referencestandard) og ikke mindst at du skaber dig et større overblik over din litteratur.

Vi vejleder i 3 forskellige referencehåndteringsværktøjer:

Vi tilbyder løbende kurser i referencehåndtering. Se bibliotekets kursusoversigt over kommende kurser.

Få hjælp til Zotero

Du kan altid få hjælp til praktiske problemer med Zotero, eller få svar på spørgsmål omkring brugen af programmet og dets funktioner ved at kontakte os på biblioteket. Send en mail til Thomas Hoffmann på thho@kb.dk hvis du har spørgsmål.

Videokursus i brug af Zotero (video 1 af 5)