KB logo

Samf - fagsider: Økonomi

Det Samfundsvidenskabelige Fakultetsbibliotek

Semesterlitteratur

På semesterhylderne på Gothersgade finder du bøger fra dit pensum. 
Hylderne indeholder bøger som er indmeldt af din underviser, dog ikke artikler, e-bøger og kompendier fra dit pensum.
Bøgerne kan ikke lånes med hjem, men er kun til brug på stedet. Du kan gratis scanne dele af bøgerne som PDF til mail. 
Som underviser kan du også få supplerende materiale og læsning til inspiration sat op under dit fag/kursus. Kontakt i så fald venligst din kontaktperson som vist under fagets fane her på siden.

Foreslå en titel

Som studerende eller ansat ved Københavns Universitet kan du foreslå en bog, et tidsskrift eller en anden informationsressource, som vi køber til biblioteket for dig.

På biblioteket servicerer vi Økonomisk Institut med administration af databaser, e-bøger/tidsskrifter, håndtering af semesterlitteratur og indkøb af fysiske bøger. Vi understøtter også informationskompetencer hos studerende og ansatte, samt stiller studiemiljø og læsepladser til rådighed.

Vejledning og undervisning fra biblioteket

Vi kommer også ud på instituttet og underviser - både som små korte introduktioner til hvad du kan bruge biblioteket til, men også egentlig undervisning i brug af databehandlingsværktøjer, vejledning i strategisk akademisk informationssøgning, referencehåndtering og meget andet. Vi opretter gerne nye kurser i nye programmer og teknikker hvis der er efterspørgsel - kontakt os endelig, hvis du efterlyser noget bestemt.

Vi tilbyder også vejledning i informationssøgning på enmandshånd eller i mindre grupper, både fysisk og online via Zoom.

Introduktioner til nyansatte

Vi kommer gerne på besøg til nyansatte på instituttet, og giver en introduktion til biblioteket. Vi understøtter både din forskning, din undervisning og din adgang til litteratur og data, og vil vil altid gerne hjælpe dig med et overblik over hvordan du som ansat bedst navigerer i, og udnytter bibliotekets ressourcer.

Brug af fagsiden

Her på fagsiden for økonomi finder du links og henvisninger til relevante databaser, opslagsværker, statistikbaser m.v. 

De links du finder nedenfor er delvist åbne, mens andre kræver at du først er logget ind i bibliotekets system for at få adgang. Søger du særligt datasæt og informationer om høstning, sortering og visualisering af data, kan du finde meget mere hos KUB Datalab.

Kontakt os endelig, hvis du har forslag til andre kilder og links, som er særligt relevante for økonomi.

Artikelbaser for økonomi

Gode tværfaglige artikelbaser

Gode tværfaglige opslagsværker

Links

Kontakt

Lars Hansen

Lars Hansen

Kontorfuldmægtig

Telefon: 91 32 43 52

Mail: larh@kb.dk

Du kan som ansat eller studerende ved Økonomisk Institut kontakte mig, hvis du har spørgsmål til materialer, ressourcer og adgange, samt vores introduktioner, kurser og øvrige tilbud.

Du er også velkommen til at kontakte mig, hvis du har brug for hjælp til at komme videre med din søgning, eller tips og tricks til at finde de rette materialer.

Therese Møller

Therese Møller

Informationsspecialist

Telefon: 91 32 41 58

Mail: thm@kb.dk

Du kan som ansat eller studerende ved Økonomisk Institut kontakte mig, hvis du har spørgsmål til undervisning, semesterlitteratur, referencehåndtering, forskningsregistrering og tilbud i øvrigt.

 

Spørg biblioteket

Ny på biblioteket?