KB logo

Samf - fagsider: Databaser og opslagsværker

Det Samfundsvidenskabelige Fakultetsbibliotek

Adgang hjemmefra

Få fjernadgang til bibliokeket uanset hvor du befinder dig. Læs mere

Når du skal søge efter litteratur er det en god ide at starte i bibliotekets katalog, men ofte vil du have brug for at søge mere specifikt i faglige og tværfaglige databaser. I vores søgevejledning her på siden kan du finde gode tips til at søge struktureret, og her på siden finder du links til nogle af de mange databaser, repositorier og opslagsværker som du har adgang til gennem biblioteket.

Det er vigtigt at du først er logget ind i bibliotekets system, så du kan få de nødvendige adgange og tilladelser inden du klikker på linket. Hvis du ikke er ansat eller studerende hos Københavns Universitet vil du skulle være fysisk til stedet på en af vores lokationer for at få adgang.

Du kan på de enkelte fag-faner finde flere gode links, og oversigter over databaser og opslagsværker som er særligt relevante for det enkelte fag.

Gode tværfaglige artikelbaser

Gode tværfaglige opslagsværker

Gode kilder til datasæt

KUB Datalab er universitetsbibliotekets afdeling for data. De hjælper med undervisning og vejledning i høstning, sortering og visualisering af data. Du finder en oversigt over gode kilder til data på deres side for samfundsvidenskabelig data.

Spørg biblioteket

Gyldendals røde ordbøger online

Ny på biblioteket?