KB logo

RefWorks: Velkommen

Fra RefWorks til Mendeley

Fra d. 31.12.2016 opsiger vi vores licens til RefWorks og går i stedet over til Mendeley. Fra denne dato vil I ikke længere have adgang til jeres referencer i RefWorks og I skal sørge for at få jeres referencer eksporteret til Mendeley (eller andet referencehåndteringsprogram) inden

Adresse

Københavns Universitetsbibliotek Frederiksberg
(KUB Frederiksberg)
Dyrlægevej 10
1870 Frederiksberg C
33 47 47 47
Spørg biblioteket

Find vej

Hvad er RefWorks

KUB Frederiksberg har tegnet licens til referencehåndteringsprogrammet RefWorks og det giver studerende og ansatte på SCIENCE og SUND ret til at anvende produktet, så længe vi har licensen. Dvs at der også er adgang når tilhørsforholdet til universitetet stopper.

I RefWorks kan du bl.a.:

  • Importere referencer fra forskellige databaser (f.eks. Web of Science, PubMed, Bibliotek.dk, OVID og mange andre)
  • Organisere dine referencer
  • Dele dine referencer med andre
  • Indsætte fuldtekstartikler, lydfiler, videoer og mange andre slags filer
  • Lave referencelister i Word

RefWorks er webbaseret og kan bruges fra næsten hvilken som helst computer (også dem med Mac) fra hvilket som helst sted i verden, så længe der er netadgang.

Sådan virker det

For at få referencerne ind i Refworks skal man bruge et Import filter. Importfilteret fungerer som en slags oversætter, som sørger for, at informationerne i databaserne bliver læselige i RefWorks. Som oftest ses det ikke, da importen de fleste gange sker direkte. Men en gang imellem - som ved import fra PubMed skal man bruge et importfilter - eller hvis den direkte import ikke virker.

Og for at få referencerne ud af RefWorks og ind i Word skal man bruge et Output Style. Der findes ca. 3800 af dem - hvert tidsskrift har sit eget Style.

Er du gået helt i stå?

Kontakt KUB Frederiksberg - vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål