KB logo

Landskabsarkitektur og bydesign: Litteratursøgning, kildekritik og referencer

Litteratursøgning og kildekritik

Vi underviser i litteratursøgning i dine fag, og du kan møde os på vores mange kurser. I forlængelse af vores kurser har vi også udviklet en række vejledninger og værktøjer, som du kan bruge til din litteratursøgning. Start for eksempel med Guide til litteratursøgning for at komme godt i gang med din litteratursøgning og brug også de forskellige søgetips til databaser, som du finder på samme webside eller her i guiden under Artikeldatabaser.

Når du søger litteratur og information er det vigtigt også at være kritisk over kilderne ud fra 4 overordnede kriterier:
Troværdighed, Objektivitet, Præcision og Relevans. I denne guide til kildekritik kan du læse mere om de 4 fire kriterier, og hvordan du vurderer en kilde ud fra dem. Du kan gå videre endnu med øvelserne Rundt om kilderne - en introduktion til kilder, kildekritik og kildehenvisninger og Rundt om kildekritik - en øvelse.

Hvis du vil i gang med et lidt større onlinekursus, der dækker hele processen omkring litteratursøgning tilbyder vi Academic Information Seeking.

Du kan finde flere vejledninger til, hvordan du bruger dine kilder, når du skriver opgave og til bibliotekets samlinger og services under Vejledninger og i vores kursuskalender kan du finde de næste kurser i litteratursøgning.

Referencehåndtering

Tjek også vores kursuskalender for kurser i referencehåndtering. Du kan selv hente software og finde vejledninger til at komme godt i gang med programmerne ved at klikke her på det ønskede referencehåndteringsprogram:

Har du styr på kilderne?

Endnote - Mendeley - Zotero

Systematiske reviews

Biblioteket tilbyder hjælp og sparring i forbindelse med dit arbejde med et systematisk review. Du kan finde meget mere info i Systematiske reviews-guiden.

Hold øje med kursuskalenderen

SUND/SCIENCE Kalender

 

Alle kurser

Ny studerende? Kom godt i gang!

Studiestart

Lær dit bibliotek at kende - og brug os.

Vi gør det lettere for dig at være studerende.

Mød vores dygtige undervisere

Anne Bagger
Literature search, reference management, Mendeley
anbb@kb.dk

Anne Cathrine Trumpy
Literature search
actr@kb.dk

Jette Fugl
Literature search
jefp@kb.dk

Karen Bendix
Reference management, Mendeley
kbla@kb.dk

Brug for hjælp til dine data?

KUB Datalab er en enhed på Københavns Universitetsbibliotek, der er specialiserede i databehandling og som kan hjælpe dig godt i gang med at programmere, høste, rense, analysere og visualisere dine data. De afholder kurser, som du også finder i kursuskalenderen under KUB Datalab.

KUB datalab