KB logo

Gymnasieelever: Hvad bør jeg vide?

Praktisk information - hvad bør jeg vide?


Hvordan bliver jeg låner på Det Kongelige Bibliotek og KUB Bibliotekerne?

Alle over 18 år med dansk CPR-nummer og fast bopæl i Danmark kan blive låner på Det Kongelige Bibliotek og KUB (Københavns Universitetsbibliotek) og dermed låne bøger og tidsskrifter med hjem. Det kræver blot, at du udfylder den elektroniske indmeldelsesblanket. Det er vigtigt du opgiver din e-mail på indmeldelsesblanketten, da al kontakt fra biblioteket sker elektronisk.

Hvad skal jeg bruge som lånerkort?

Du skal bruge dit sundhedskort (sygesikringsbevis) som lånerkort. Første gang du låner bedes du henvende dig på et af bibliotekerne, hvor vi aktiverer dig som bruger. Husk at medbringe dit sundhedskort.

Fjernadgang

Fjernadgang er forbeholdt studerende og ansatte på KU. Derfor er du nødt til at møde personligt op på de biblioteker, som har adgang til de elektroniske ressourcer dvs. databaser, e-bøger og e-tidsskrifter/artikler du er interesseret i. Nogle elektroniske ressourcer er dog gratis for alle, fx den medicinske database Pubmed. Du kan se i REX (bibliotekets katalog), om der er gratis adgang.

Hvordan får jeg besked, når mine bestillinger ligger klar til afhentning?

Du modtager en mail, så snart bogen ligger klar til dig. Som regel vil du kunne afhente dine bøger dagen efter, du har bestilt dem.

Hvor kan jeg hente mine bestillinger?

Når du bestiller en bog vælger du selv, hvor du vil afhente den. Det kan eksempelvis være på KUB Søndre Campus biblioteket, på Den Sorte Diamant eller på et af KUB Bibliotekerne.

Print og kopiering

Du kan printe, skanne og tage kopier på alle bibliotekerne. Spørg på de enkelte biblioteker hvordan og hvor meget det koster, der kan være forskel fra bibliotek til bibliotek.

Find rundt

Studiepladser, grupperum og skabe
Hvor kan du finde plads?

Wifi
Trådløst netværk på bibliotekerne

Alle biblioteker
Fra fakulteter til institutter