KB logo

E-bøger: Download e-bøger

Hvad skal du bruge for at downloade en e-bog og bruge den off-line?

Mange e-bøger er beskyttet med DRM. Du skal derfor bruge noget særligt software eller en app, før kan downloade og bruge disse e-bøger på din computer, telefon eller tablet.

Hvis du vil downloade en e-bog til din computer eller laptop, skal du have installeret Adobe Digital Editions.

Hvis du vil downloade en e-bog til din smartphone eller tablet, skal du have installeret en såkaldt reader app (eksempelvis Bluefire Reader).

Om Adobe Digital Editions

For at downloade DRM-beskyttede e-bøger til din computer skal du bruge det gratis program Adobe Digital Editions (ADE).

Q: Hvad er Adobe Digital Editions?

A: ADE er et gratis program der anvendes til at læse og håndtere e-bøger og andre former for digitale dokumenter. Med ADE kan du:

  • downloade e-bøger i ePub og PDF-format og læse dem offline.
  • organisere e-bøger i dit eget personlige bibliotek
  • tage noter i dine e-bøger
  • Overføre e-bøger mellem forskellige computere og mobile enheder

Q: Hvad er et Adobe ID / Adobe Account?

A: Adobe ID er en måde til at identificere brugere. For at oprette et ID skal du oprette en konto og oplyse navn, land og e-mail adresse. Du kan oprette Adobe ID når ADE beder dig om at autorisere din computer, eller gøre det direkte her: Adobe membership site.

Q: Hvad er autorisering?

A: Når du første gang starter ADE, vil du blive bedt om at autorisere din computer. Hvis du ikke autoriserer, vil digitalt indhold knyttes til den pågældende computer, i stedet for en navngiven brugerkonto. Efterfølgende vil du blive bedt om at autorisere computeren hver gang du tilføjer en e-bog. Du autoriserer med Adobe ID.

Bemærk: hvis du autoriserer computeren med et Adobe ID, vil computeren altid være associeret med pågældende Adobe ID. For at de-autorisere en computer kan du trykke CTRL+shift.D. Du kan autorisere op til 6 computere pr. konto.

Q: Hvordan autoriserer jeg min mobile enhed med Adobe ID?

På en mobil enhed bruger du ikke ADE, men en e-bogs reader app som for eksempel Bluefire Reader eller Aldiko. Når du første gang downloader en e-bog til din mobile enhed, vil du blive bedt om at autorisere enheden med dit Adobe ID.

Om Bluefire Reader app

 For at downloade e-bøger til iOS eller Android, skal du bruge den gratis app Bluefire Reader.

Bluefire Reader er en reader app, der understøtter Adobe DRM. Med Bluefire Reader kan du downloade e-bøger i både ePub og PDF format direkte til din mobile enhed. Du kan også overføre e-bøger, du har downloadet til din computer, til Bluefire Reader via Adobe Digital Editions.

Bemærk at når du downloader Bluefire Reader til din mobile enhed, vil du blive bedt om at autorisere enheden med dit Adobe ID. Det skal du kun gøre én gang. Du kan derefter downloade e-bøger du har fundet i Rex til din telefon eller tablet, og bruge dem offline. 

DRM (Digital Rights Management)

Digital Rights Management (forkortet DRM) er en række systemer der benyttes til at kontrollere brugen af digitale filer, for eksempel e-bøger, med. 

I praktis kontrollerer DRM hvor meget af en e-bog du kan downloade, hvor længe du kan downloade den, og hvor meget du må printe og kopiere.

DRM bestemmes af det forlag, der har udgivet bogen og er derfor desværre ikke noget biblioteket direkte har kontrol over. Du vil typisk kunne se hvilke begrænsninger der er for en given e-bog, når du klikker dig ind på den. Er du i tvivl, kan du kontakte os på kontaktbiblioteket@kb.dk.

Adobe Digital Editions


iPad, iPhone og Android brugere