KB logo

E-bøger: Andre tilbud

Adgang til e-bøger via dansk ip-adresse

Danske bøger udgivet før 1700 er gratis tilgængelige fra alle computere i Danmark.

Early European Books - trykte kilder frem til 1700.

Andre gratis e-bøger

Der findes mange sites, hvor du kan hente gratis e-bøger f.eks. klassikere.

Prøv f.eks. 

Gratis e-bøger

På denne side finder du en række gratis e-bøger, som Det Kongelige Bibliotek selv har digitaliseret, eller som er blevet digitaliseret i samarbejde med nationale og internationale forlag og andre samarbejdspartnere.

E-bøgerne er hverken licensbelagte eller DRM-beskyttede, så alle computere med en dansk IP-adresse har adgang til dem.

Du kan derfor frit gå på opdagelse i H.C. Andersens universer, i filosofiske klassiskere, i danske bøger før 1500 og meget mere. Du kan søge alle værkerne frem i REX, eller klikke på de forskellige links her på siden. 

E-books on demand - EOD

E-books on demand (EOD) er en digitaliseringstjeneste, hvor brugerne kan bestille og købe digitaliserede kopier af udenlandske bøger, hvorpå de efterfølgende er tilgængelige for alle. Bøger udgivet udenfor Danmark før 1900 indgår i ordningen.

EOD-tjenesten er en del af et fælleseuropæisk projekt, som i øjeblikket omfatter 35 biblioteker - herunder Det Kongelige Bibliotek - fra 12 lande. 

Mediestream

Dyk ned i dansk tv- og radiohistorie via MEDIESTREAM 
Alle KU studerende og ansatte har nu adgang til onlineportalen Mediestream og kan streame Det Kgl. Biblioteks digitale samlinger af radio og tv samt tv- og biografreklamer. Log ind via Københavns Universitet (WAYF) og dit KU-login. Læs mere om login (pdf)

Kulturperler online

Se de 10 nyeste kulturperler online

Kulturperler er den digitaliserede kulturarv produceret af Det Kongelige Bibliotek.

Oversatte filosofiske klassikere

DET lille FORLAG og Det Kongelige Bibliotek er gået sammen om at gøre et antal moderne oversættelser af filosofiske klassikere tilgængelige digitalt, således at en bredere kreds kan gøre brug af disse tekster.

Værkerne kan søges enkeltvis i bibliotekets on-line katalog og findes desuden via denne side.

Danske bøger on demand - DOD

Danske bøger on Demand (DOD) er en gratis service, hvor Det Kongelige Bibliotek løbende digitaliserer udvalgte danske bøger fra perioden 1701-1900 efter ønsker fra brugerne.