logo
Link til Det Kongelige Bibliotek Link til Det Humanistiske Fakultet

KUB Søndre Campus. Bibliotek for Humaniora og Jura: Om biblioteket

Om biblioteket:
Biblioteket er en del af Københavns Universitets Søndre Campus (tidl. Københavns Universitet Amager),som ligger som en by i byen. Kernen i bygningen blev i 1998 indviet som en del af Det Kgl. Biblioteks centralmagasin. I 2009, efter ombygningen til nyt fakultetsbibliotek for Humaniora, blev det åbnet for offentligheden under navnet: Det Humanistiske Fakultetsbibliotek. Navnet blev i 2016 ændret til Københavns Universitetsbibliotek KUB), Søndre Campus, efter udflytningen til Søndre Campus af Det Juridiske og Det Teologiske Fakultet. Bygningen er tegnet af arkitektfirmaet Dising og Weitling. 
Etageoversigt over biblioteket 

Kunsten i Huset, læs mere ...
To kunstnere har skabt kunstværker specielt til Det Humanistiske Fakultetsbibliotek:

Martin
Erik Andersens monumentale, navnløse værk er skabt med inspiration fra Ardabiltæppet, som er et klassisk og berømt persisk tæppe fra 1540. Dette kunstværk indgår i projektet Kunstpausen, hvor studerende fra IKK formidler forskellige kunstværker på KUA audiovisuelt

Vibeke Mencke Nielsens Stele for viden og formidling ses udenfor bibliotekets hovedindgang.

 

Buste af Aleksander Pushkin
Det Kgl. Bibliotek har takket ja til en donation fra den russiske fond "Dialog mellem kulturer-En verden" via Den Russiske Ambassade og Russisk Center for Videnskab og Kultur i København.Det drejer sig om en buste af Ruslands nationaldigter Aleksander Pushkin (1799-1837), kendt for værker som Evgenij (Eugen) Onegin, Boris Godunov, Sælsomme historier, Ruslan og Ljudmila, Spar Dame og Bronzerytteren. Pushkin regnes som Ruslands største digter gennem tiderne, og han nåede inden han i en alder af blot 37 år blev dræbt i en duel, at sætte standarden for flere genrer inden for russisk litteratur. Især med sine digte bidrog han til at modernisere det russiske sprog.

Med gaven ønsker Rusland at styrke de mangeårige kulturelle og videnskabelige forbindelser med Danmark. I efteråret 2016 modtog Danmarks Tekniske Universitet i samme ånd en buste af den første mand i rummet Jurij Gagarin.
Busten blev afsløret på Pushkins 218 års fødselsdag, den 6. juni 2017. Den er placeret i bibliotekets lounge i stueetagen. Kunstneren bag busten hedder Alexey Leonov,
læs mere

Cookiepolitik (dansk) / Cookie policy (English)