logo
Link til Det Kongelige Bibliotek Link til Det Humanistiske Fakultet

liT.house: Velkommen

Det Humanistiske Fakultetsbiblioteks kulturelle forum

Program

Foreløbigt program for efteråret 2017
(Med forbehold for ændringer)


7. Sept. Kl. 14-15
Udstilling: Food and Identity
Curator: Susanne Kerner (Associate Professor at ToRs)

We are what we eat! Food plays an important role in defining identities, and it is not only the food that we eat but also the food that we do NOT eat, which contributes to identity formation.

The exhibition has been made by lecturers and students of Near Eastern Archaeology and will offer examples of feasting, cooking and eating from the ancient Near East. The exhibition will illustrate the role that food played historically in negotiating relations between different peoples and groups. It also includes some more recent examples of food as a means to build identities. We will focus on archaeological finds and ancient recipes, reaching as far back as 15,000 years ago.


7. Sept. Kl. 16-17.30
Salon om Salonen
– et strejftog i litteraturens netværk
I samarbejde med Golden Days Festival 2017: København 850 år

Omkring år 1800 var salonen et sted, hvor man mødtes til dannet konversation om kunst, politik og litteratur, først i adelens palæer og landsteder og senere hen i den borgerlige dagligstue. Værtinderne skabte et rum for litteraturen ved mæcenvirksomhed og ved at give rum og taletid til tidens prominente forfattere. I dag kan man gå til litteratursalon i små, brugerdrevne boghandlere på Nørrebro eller til samtalesalon i forbindelse med kulturfestivaller som netop Golden Days. Vi vil med vores metasalon gerne undersøge, om der en kontinuitet i salonkulturen, som rækker videre end blot navnet? Hvilke vækstbetingelser for litteraturen skaber det konkrete mødested – og hvordan virker stedet ind på den litteratur, som skabes?


3. Okt. kl. 16-17.30

A Handmaids Tale
Paneldebat om The Handmaid’s Tale

Margaret Atwoods nyklassiker,The Handmaid’s Tale fra 1985 er i disse dage ubehageligt aktuel: Ikke blot fordi den kan opleves som TV-serie på HBO, men fordi den taler ind i en nutid, hvor kvinders rettigheder stadigvæk er under pres. Vi har sat tre forskere stævne, som vil indføre os i romanens univers, Sara Gjermandsen (DIS), Dorrit Einersen (KU) og Torsten Bøgh Thomsen (SDU).


6. dec. Kl. 16-17

”Når jeg skriver er jeg på svampejagt”

I anledningen af 100-året for Finlands selvstændighed som republik sætter LiT.House fokus på en af den finske litteraturs mest fascinerende skikkelser, nemlig digteren og prosaisten Pentti Saarikoski (1937-1983).

I sin levetid var Saarikoski et litterært ikon, konstant overvåget af den finske sladderpresse, der rapporterede ihærdigt fra hans herostratiske drukture og udsvævende privatliv, som også fylder en god del i hans ofte selvbiografiske bøger.

Lyrikeren Peter Laugesen, der har fulgt Saarikoski siden 60’erne, vil give en introduktion til forfatterskabet. I hans selskab finder vi Hanne Højgaard Viemose, der bl.a. har skrevet romanen Mado i 2015, og Peter Højrup, som bl.a. har skrevet romanen Island i 2014, og har været med til at udgive Saarikoskis værker på Forlaget Basilisk.

Sammen vil de læse op af og diskutere deres yndlingspassager fra Saarikoskis lyrik og prosa

 

Hostede arrangementer

Program på vej

 

 

Kommende arrangementer

Stjernestunder

April bød blandt andet på forfattersamtale mellem Kirsten Thorup og Christina Stoltz, samt en
aften i selskab med to debutanter og redaktører i livlig samtale omkring den kreative process
og samarbejdet mellem redaktør og forfatter.

Sæsonens første arrangement 2017 bød på livlig debat og oplæg om magtstrukturer og
elitenetværk, nationalt såvel som internationalt. Kort efter fulgte debatten 'Hvem taler magten imod',
som fuldendte vores tema om magtstrukturer.

 

Der er mange rum i liT.house

        

liT.house Classic
favner de store fagligt funderede events.
liT.house Performance,
har scenen og loungeområdet som ramme.
Her samarbejdes der med Teatervidenskab og eksterne aktører.
 liT.house Online,
er platform for den kreative digitale litteratur.
og formidler af nye tendenser inden for genren.
The Ph.d. Platform,
er en del af Fakultetsbibliotekets forskerservice,
hvor ph.d. studerende kan fortælle om deres igangværende forskning
liT.house Debate,
Supporterer debatmiljøet på KUA

Hvad er liT.house

liT.house er fakultetsbibliotekets kulturelle forum, som har til formål at optimere studiemiljøet ved hvert semester at indbyde de studerende til fagrelevante events.

Tilmeld dig liT.house' nyhedsbrev


Læs seneste nyhedsbrev her


MINERVA

Minerva var et dansk tidsskrift der udkom i perioden 1785-1808. Det Kongelige Bibliotek har originaludgaverne helt tilbage fra 1785 og man kan bl.a. læse en øjenvidne beretning om udbruddet af den franske revolution i 1789.Minerva havde to berømte redaktører, Christen Henriksen Pram og Knud Lyne Rahbek, som begge var medlemmer af Drejers Klub, den toneangivende litterære og politiske klub i Oplysningstidens København. Bibliotekets "Drejers Klub" på 1.sal er opkaldt efter denne klub.

Minerva er "genudgivet" i forbindelse med større arrangementer gennem årene.

Cookiepolitik (dansk) / Cookie policy (English)